Wenche  Foldahl

64-modell. Profesjonell hundetrener siden -98. Født dyreelsker. Ble mer og mer opptatt av dyrs ve og vel. Drømte om å kunne jobbe med å hjelpe dyr/hunder og mennesker.Startet med å gå tur med hundene i nabolaget. Har hatt egne hunder siden -88. Gikk diverse kurs de påfølgende årene, inkludert hundepsykologi -og instruktørkurs. Var med i mentaltest-gruppa i Nidaros brukshundklubb. Konkurrerte i lydighet- og bruks med schæferen Barco.

Startet dyrevernforeningen "Kjemp For Dyrene" i -91. Ledet denne i 5 år med fokus på bl.a. hittehundene på Falck og omplassering av disse. Foreningen vokste til ca. 4000 medlemmer fordelt over hele landet. Begynte å holde hundekurs for foreningens medlemmer. Det gav mersmak og jeg begynte å drømme om å starte hundeskole.

Ble opplyst om ny lærdom om hundene, hundespråket og stress på midten av 90-tallet via diverse kurs og foredrag med Turid Rugaas, Hagan hundeskole, som forøvrig har fått Kongens fortjenestemedalje for sin innsats. Fikk mange aha-opplevelser underveis. Har prøvd ut metodene på hundrevis av hunder og opplevd mange magiske og rørende øyeblikk. F.eks. å roe eller trygge hunder med kroppsspråk og dempende signaler, som gjesping og snu ryggen til, istedenfor å kikke på dem og snakke til dem med stemmen når de er stressede og urolige og/eller utrygge. Ønsker at flest mulig hundeelskere skal oppleve det samme. Forfatterdebuterte med bok om den nye lærdommen våren -21.

Foldahls hundeeierskole og omplassering logo

Foldahls hundeeierskole og omplassering

ble startet i mars -98, i innehavers hjemkommune Klæbu, under navnet Foldahls hundeskole.

De fleste seminarer og kurs, samt hundeeiertreff, avholdes i Klæbu, men kan også holdes andre steder på forespørsel. Det samme gjelder foredrag om boka og den nye lærdommen. Adferdsterapi og privattimer tilbys hjemme hos innehaver eller i form av hjemmebesøk til hundeeierne.

Pga. livskrise og sykdom hos innehaver, ble skolen lagt ned i 2011 for så å gjenoppstå med nytt navn, Foldahls hundeeierskole, i 2015. Et par år senere ble tjenestene utvidet med bistand til omplassering av hunder. Og i 2021 ble foretaksnavnet forandret til Foldahls hundeeierskole og omplassering.

Logoen av hundehodet inni hodet til mennesket symboliserer viktigheten av sann viten om hundene for så å kunne forstå og respektere dem og gi dem gode liv.

Charlottes Omplassering og Hundesport og Forspesialisten har vært trofaste samarbeidspartnere, i tillegg til periodevis samarbeid med ulike veterinærkontor.


Omplasseringsprosessen og priser

Dersom en hundeeier har tatt den tunge avgjørelsen å omplassere hunden, og ønsker min bistand til dette, inviterer jeg eier og hund hjem i Klæbu. Dette for å bli litt kjent med hunden og kartlegge den. Beregnet varighet 3-4 timer. Pris kr 2000. Deretter kommer det på kr 800 for jobben med å finne en ny, god eier som ligger an til en god match. Den firbeinte må være hos eier i påvente av nytt hjem.

Når jeg har en aktuell ny eier klar, møtes vanligvis de involverte tobeinte og hunden hjemme hos meg. Dette for å opplyse ny eier om den nye lærdommen, bli litt kjent og skrive kontrakt m.m., dersom alle har en god følelse og det fortsatt ligger an til en god match. Ny eier får med "Den nye hundeeierboka" sammen med for og noe utstyr. I ettertid følger jeg opp hunden og er rådgiver til ny eier ved behov hele hundens levetid.

Ønsker du min bistand til omplassering av hund, ta kontakt på telefon 91596810 eller skriv en mail til wenche.foldahl@gmail.com

Foldahls hundeeierskole og omplassering på tur
På tur. Cocker spaniel Zico med ny eier Mona Anie Fredriksen.
Foldahls hundeeierskole og omplassering med besøk
Hundemøte. Border collie Oscar får Synnøve og Willy Gimmestad som nye foreldre.