Om meg

Bli bedre kjent med meg

Wenche  Foldahl

Født dyreelsker. Ble mer og mer opptatt av dyrs ve og vel. Drømte om å kunne jobbe med å hjelpe dyr/hunder og mennesker.

 

Har ca 45 års erfaring med hunder. Startet med å gå tur med hundene i nabolaget. Har hatt egne hunder siden -88. Gikk diverse kurs de påfølgende årene, inkludert hundepsykologi-

og instruktørkurs. Var med i mentaltest-gruppa i Nidaros brukshundklubb. Konkurrerte i lydighet- og bruks med schæferen Barco.

 

Startet dyrevernforeningen «Kjemp For Dyrene» i -91 der høyeste mål var å få en ny, forbedret dyrevernlov.  Ledet denne i 5 år med fokus på bla hittehundene på Falck og omplassering av disse. Charlotte Vikhals (nå driver av Charlottes Omplassering) og ca 4 000 andre dyrevenner, over hele landet, ble medlemmer. Begynte å holde hundekurs for medlemmene i Kjemp for dyrene i -95. Gav fra meg ledervervet til Charlotte etter at jeg fødte tvillinger  i -96.

 

Startet og drev Foldahls Hundeskole fra 1998 til 2011. Var på flere kurs med Turid Rugaas, Hagan hundeskole,  sammen med Charlotte på denne tiden – med bla tema som stress på hund. Ble omvendt fra gammel til ny lærdom. Arrangerte to helgekurs med Turid Rugaas i Trondheim sammen med Charlotte. Har prøvd ut den nye lærdommen på 100-vis av hunder. Holdte diverse kurs og var på hundretalls hjemmebesøk vedr adferdsterapi. Har jobbet mye med stress på hund. Holdte kurs og foredrag i diverse hundeklubber. Samarbeidet med dyreklinikker, Charlottes Omplassering og Hundesport & Forspesialisten.

 

Startet Foldahls hundeEIERskole i nov -15. Har adferdsterapi og stress på hund som spesialfelt. Driver og skriver bok om det jeg kaller den nye lærdommen og hvordan forebygge overskudd av stress.

 

Har i de siste to årene fått et kall til som går på å forebygge/avhjelpe ensomhet blant eldre. (Les om den nye, helsebringende tjenesten for eldre, Det gode liv, på mine andre hjemmesider detgode-liv.no).